Tracé Brussel Nieuws

10/05/2019

Verkiezingsspecial Tracé Brussel Nieuws

Vandaag publiceren wij een eerste verkiezingsspecial in het kader van de regionale verkiezingen op 26 mei. Bij het beleidsnieuws vindt u de aandachtspunten en beleidssuggesties van vakbonden en werkgeversorganisaties voor de komende legislatuur. Volgende week analyseren we de programma's van de verschillende Nederlandstalige politieke partijen. Moet het beleid verder gezet worden langs dezelfde lijnen of moeten we een nieuwe richting uit? U leest het deze en volgende week bij Tracé Brussel Nieuws.

Lees meer

Memoranda Brussel: vakbonden

Naar aanleiding van de verkiezingen in mei hebben het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV), het socialistische Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) en de Algemene Centrale van Liberale Vakbonden van België (ACLVB) heel wat pijnpunten en beleidssuggesties geformuleerd. Wij halen enkele hoofdpunten voor tewerkstelling in Brussel naar voren.

Lees meer

Memoranda Brussel: werkgeversorganisaties

Naar aanleiding van de verkiezingen in mei hebben allerhande organisaties memoranda voor het Brussels gewest gepubliceerd. Zo ook de werkgeversorganisaties Voka Metropolitan, BECI, Bruxeo en UNIZO. Wij zetten enkele hoofdpunten voor u in de kijker.

Lees meer

'It’s still the economy, stupid'

Met een informatiecampagne onder dit motto wil het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in de aanloop van de verkiezingen vijf nota’s rond de economie en de arbeidsmarkt in de kijker plaatsen. De werkgeversorganisatie acht dat nodig omdat volgens haar de discussies over klimaat, energie, koopkracht en migratie te sterk overheersen.

Lees meer

Introductiecursus en kennismakingstoer

Op donderdag 13 juni 2019 organiseert Tracé Brussel vzw opnieuw een introductiecursus en kennismakingstoer. Een ideale manier voor (nieuwe) medewerkers om het Nederlandstalige netwerk van socio-professionele inschakelingsorganisaties in Brussel te leren kennen!

Lees meer

Promoot samen met ons de Opleidingsbeurs 2019!

Binnen enkele weken, op donderdag 23 mei 2019, vindt de tiende editie van de Opleidingsbeurs plaats in Tour & Taxis. Graag doen we op jouw organisatie beroep om meer bekendheid te geven aan dit event en er samen een succes van te maken!

Lees meer

Vier centra voor volwassenenonderwijs fusioneren tot CVO Semper

Het CVO Meise-Jette, CVO Strombeek, CVO Vilvoorde en Brussels Education Center fusioneren vanaf 1 september tot CVO Semper. Met 15.000 cursisten uit 143 verschillende landen wordt de organisatie ook ineens de grootste speler op vlak van Nederlandstalig volwassenonderwijs in Brussel en de Vlaamse Rand.

Lees meer

Nieuwe opleiding Online Marketeer

Op 3 juni 2019 start VDAB, in samenwerking met Google, een 3 weken durende opleiding Online Marketeer. Doel van de opleiding is om werkzoekenden nieuwe digitale vaardigheden aan te leren die onmiddellijk inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt in het domein van de digitale marketing.

Lees meer

Reflecteren over werkbaar werk

Eind 2018 bereikten de Vlaamse regering en de sociale partners een akkoord om een versnelling hoger te schakelen voor werkbaar werk, want uit de laatste werkbaarheidsmeting van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) in 2016 was namelijk gebleken dat de werkbaarheidsgraad in Vlaanderen gedaald was. Om werknemers, zelfstandige ondernemers en bedrijven aan te zetten om te reflecteren over werkbaar werk, werd er een online werktest gelanceerd. Daarnaast kunnen ondernemingen uit de profitsector vanaf 7 mei een werkbaarheidscheque aanvragen.

Lees meer

Jaarverslag Groep Intro

Het jaarverslag 2018 van Groep Intro staat online. 

Lees meer

Wat als we rekening zouden houden met de internationale tewerkstelling?

Het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) publiceerde onlangs een analyse van de tewerkstellingsstatistieken indien men rekening zou houden met de internationale tewerkstelling. 

Lees meer