Tracé Brussel Nieuws

08/02/2019

Wereldkankerdag

Op maandag 4 februari 2019 vond Wereldkankerdag plaats, een dag waarop we wereldwijd stilstaan bij de impact van kanker. 

Lees meer

Nieuwe gedelegeerd bestuurder

De Vlaamse Regering stelt Wim Adriaens vanaf 1 juli 2019 aan als gedelegeerd bestuurder bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) voor een proefperiode van 6 maanden.

 

Lees meer

Resultaten praktijktesten

In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement stelde Hannelore Goeman (sp.a) en Zoé Genot (Ecolo) een vraag over de resultaten van de praktijktesten en de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt in 2018 aan bevoegd minister Didier Gosuin (Défi). Enkele andere parlementsleden traden mevrouw Goeman en Genot bij in hun vragen.

Lees meer

YET en tweede themaweek Jongeren & Ondernemerschap

In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement stelde de heer Emin Özkara (PS) aan de Brussels minister van Werk Didier Gosuin (DéFI) een mondelinge vraag, betreffende de Young Entrepreneurs of Tomorrow (YET) en de tweede themaweek Jongeren & Ondernemerschap.

Lees meer

Industrieplan voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brussels minister van Werk Didier Gosuin (DéFI) kreeg in de Commissie voor Economische Zaken en Tewerkstelling vanuit verschillende partijen vragen over het recent door de regering goedgekeurde Industrieplan voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer

Nieuwe taalbarometer

In het Vlaams Parlement stelden Karl Vanlouwe (N-VA) en Elke Van den Brandt (Groen) aan Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel Sven Gatz (Open VLD) een vraag over de nieuwe taalbarometer in Brussel. 

Lees meer

Loopbaanpaden en -uitkomsten STEM-studenten

De Vlaamse minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) gaf recentelijk het onderzoeksrapport Techniek 10 jaar later: Loopbaanpaden en -uitkomsten van STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)-studenten vrij. 

Lees meer

Job@uBuntu

De Overmolen vzw nodigt u uit voor de lancering van de nieuwe grafische identiteit van Job@uBuntu en de brochure De paradox van afro-descendente werknemers van op de Brusselse arbeidsmarkt.

Lees meer

Nieuwe fietsparking en -punt

Binnenkort gaat de nieuwe fietsparking en -punt van Cyclo aan het Beursstation open.

Lees meer

Aantal jonge Brusselse werkzoekenden op laagste niveau sinds 1990

Januari 2019 betekende opnieuw een daling van de werkloosheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en bovendien ook het laagste niveau jonge werkzoekenden sinds 1990, toen het Gewest 9.150 jongeren zonder job telde.

Lees meer

#LessIsMore2019

In aanloop van de federale verkiezingen in mei, lanceert het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) het verkiezingsmemorandum #LessIsMore2019.

Lees meer

Zoek een artikel