Tracé Brussel Nieuws

17/03/2017

Zorgverhaal van het jaar

Eva vzw meldt met plezier dat het ESF project 'Innovatief wijkzorgmodel op maat van kwetsbare buurt' de award 'Zorgverhaal van het jaar' ontving uit de handen van Minister Vandeurzen (CD&V), een initiatief van het Rode Kruis in samenwerking met 'Dag van de Zorg'. 

Lees meer

Advies rond bestrijding discriminatie bij tewerkstelling

In de commissie voor economie en werkgelegenheid van de ESR (economische en sociale raad voor het Brussels hoofdstedelijk gewest) werd op 13 maart 2017 een advies uitgebracht over het voorontwerp van ordonnantie betreffende het doeltreffend bestrijden van discriminatie op het vlak van tewerkstelling in het Brussels hoofdstedelijk gewest. 

Lees meer

Visie 2050: vooruitblikken op leren en werken in 2050

Op voorstel van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) keurde de Vlaamse regering de conceptnota 'Startnota transitieprioriteit Levenslang leren en de dynamische levensloopbaan' goed. 

Lees meer

Ik wil ondernemer worden

Ben jij iemand met een hoofd vol goede ideeën en heb je de nodige motivatie om hiermee aan de slag te gaan? Heb je er al aan gedacht om ondernemer te worden? 

Lees meer

Groep Intro: opleidingen en infosessies

Groep Intro heeft de komende maanden verschillende opleidingen en infosessies gepland. We sommen ze even op voor u. 

Lees meer

Tweede bijscholingsmodule UB³: VCA-veiligheidsattest

Groep Intro organiseert met de steun van VDAB in april-mei de tweede UB³-basismodule VCA - veiligheidsattest van 2017, voor wie werkt of werk zoekt in de bouwsector.

Lees meer

Opleiding schrijnwerker

Wil je graag met hout werken en ben je een handige klusser? Dan kan je je competenties bijschaven door een opleiding te volgen in de schrijnwerkerij Klimop van Atelier Groot Eiland. Je krijgt een intensieve begeleiding zowel in het atelier als op de werven. Nadien krijg je hulp bij het zoeken naar een job.

Lees meer

Week van het microkrediet

Van 20 maart tot en met 24 maart 2017 vindt de Week van het Microkrediet plaats, een realisatie van microStart en Impulskrediet. Gedurende die week worden diverse activiteiten georganiseerd over heel België met als doel iedereen met ondernemersplannen aan te moedigen om deze te realiseren.

Lees meer

Employers day Actiris

Voor het tweede jaar op rij organiseert Actiris de Employers day. Dit evenement vindt plaats op 25 april. Actiris en zijn partners trekken dan de Brusselse straten in om bezoeken te brengen aan werkgevers uit Brussel. Zij zullen hun diensten van Select Actiris voorstellen en hen helpen bij hun aanwervingen. 

Lees meer

Infosessie horeca bij JES

Ben je tussen de 18 en 35 jaar en woon je in Brussel? Zoek je werk en wil je graag een leuke opleiding volgen in de horeca? Dan is een opleiding bij JES misschien iets voor jou.

Lees meer

InBrussel vzw en JOBSPOT in de kijker

Omdat een geheugensteuntje altijd wel welkom is, zet InBrussel haar opdrachten graag nog eens in de kijker. InBrussel biedt gratis intensieve begeleiding op maat voor werkzoekenden, in hun zoektocht naar werk en/of opleiding.

Lees meer

Projectoproep Bruss-it

Wil jij Brussel beter, mooier en slimmer maken en dit samen met je vereniging, organisatie, school, wijk of burgercollectief? Dan is het de moeite waard om een project in te dienen. De VGC lanceert namelijk de tweede editie van de projectoproep 'Bruss-it' en ondersteunt hiermee projecten rond sociale stadsinnovatie. Sterke projecten rond gemeenschapsvorming in de gedeelde ruimte kunnen een subsidie tot 15.000 euro krijgen.  Een projectaanvraag indienen kan tot en met 19 april 2017. 

Lees meer

Equal pay day

Op 14 maart 2017 vond de Equal pay day plaats. In België en andere landen bestaat nog steeds een loonongelijkheid. Vrouwen verdienen in België gemiddeld nog steeds 20% minder dan mannen: zij moeten twee maanden en 14 dagen langer werken om te verdienen wat mannen het jaar voordien reeds verdienden. 

Lees meer

Brusselaar van de maand

'Brussel metropool', het maandblad van de Brusselse ondernemingen, zette in maart 2017 een Brusselaar in de kijker. De Brusselaar van de maand is Guido Vanderhulst, beter gekend als 'Meneer industrieel patrimonium'.

Lees meer