Tracé Brussel Nieuws

17/02/2017

Employers' Day Actiris

Op dinsdag 25 april trekken Actiris en haar partners de straten van Brussel in en brengen ze een bezoekje aan Brusselse werkgevers om Actiris en haar diensten voor werkgevers voor te stellen.

Lees meer

Ieder Talent Telt

Met  het ESF-project 'Ieder Talent Telt (in de social profit)' slaan VIVO, het Minderhedenforum, Verso, VDAB en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer de handen in elkaar. Samen willen ze mensen met een migratieachtergrond tewerkstellen in de social profitsector. Want zij zijn er ondervertegenwoordigd, terwijl het juist een groeisector is met veel vacatures. Ook in Brussel zijn er heel wat initiatieven.

Lees meer

Stem op de 'Brusselse cultuursensitieve zorgambassadeurs'

Het project 'Innovatief wijkzorgmodel op maat van een kwetsbare buurt' is één van de drie genomineerden voor de prijs 'Zorgverhaal van het jaar'. Mogen we je vragen om je stem uit te brengen voor dit initiatief als het beste zorgverhaal van het jaar. Stemmen kan tot 13 maart 2017. 

Lees meer

'Ontmoetingen naar Werk'

Op 21 februari om 9.30 u. vindt in Buurthuis Rossignol te Neder-Over-Heembeek een eerste editie plaats van de 'Ontmoetingen naar Werk'. Werkzoekenden woonachtig in Neder-Over-Heembeek kunnen er kennismaken met de werkgevers Securitas en GAA gaming solutions, die hun aanwervingsbeleid en openstaande vacatures komen voorstellen.

Lees meer

Opleiding Winkelbediende

Groep INTRO zoekt nog kandidaten voor de opleiding 'Winkelbediende'. Op 18 februari wordt er een infosessie gehouden. De opleiding start op maandag 20 maart. Er is een infosessie voorzien op maandag 6 maart. 

Lees meer

BeCentral wil digitale kloof dichten

Op valentijnsdag ging in het Centraal Station van Brussel het project BeCentral van start dat de digitale kunde van de Belg moet aanscherpen. Het project omvat onder andere een gratis codeerschool BeCode en co-workingruimtes.

Lees meer

Kloof op arbeidsmarkt tussen bevolking van Belgische en niet-Belgische herkomst

Op de Vlaamse arbeidsmarkt blijven mensen die niet in België geboren zijn het moeilijk hebben. Maar nu kunnen we uit nieuwe gegevens concluderen dat Belgen met een niet-Belgische herkomst ook moeilijk aan een job geraken. Dat blijkt uit een artikel van Werk.Focus dat zich baseert op administratieve gegevens uit het Datawarehouse Arbeidsmarkt en Sociale Bescherming bij KSZ. 

Lees meer

STORY2WORK

ART2WORK zet in op storytelling. Zopas publiceerden ze hun eerste filmpje waarin Naim zijn verhaal brengt. Hij vertelt over de ontdekking van zijn talenten en zijn wilskracht en over het parcours dat hij heeft afgelegd om een job te vinden. Zijn creativiteit en humor stuwen hem vooruit. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. 

Lees meer

Zoek een artikel