Tracé Brussel Nieuws

25/03/2016

Caroline Mancel nieuwe Adjunct-directeur-generaal Actiris

De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris heeft een nieuwe Adjunct-directeur-generaal. Caroline Mancel, die sinds 2014 directeur was van de afdeling Werkgevers bij Actiris en daar goede cijfers behaalde, zal vanaf 1 april directeur-generaal Grégor Chapelle bijstaan. 

Lees meer

Traject Ondernemende Vrouwen in Brussel

Onderneemster worden in Brussel? Droom je ervan, ben je al de eerste stappen aan het zetten of wil je inspiratie opdoen? Mis dan het gratis Ja of Nee-Café op 12 mei om 19 u. in Muntpunt niet. Misschien sla jij daarna de weg naar het zelfstandig ondernemerschap in.

Lees meer

VLOR zet vraagtekens bij voorontwerp decreet Duaal Leren

De VLOR publiceerde haar advies bij het 'voorontwerp van decreet tot regeling van bepaalde aspecten van alternerende opleidingen'. Dit voorontwerp van decreet gaat voor een vereenvoudiging tot een eenduidige leerovereenkomst voor leren en werken. Met de omschrijving van een 'stage overeenkomst' en een 'overeenkomst alternerende opleiding', worden de kaders van alternerend leren en werken beperkt. Allereerst stelt de Raad dat het dossier Duaal Leren naar hun aanvoelen 'gesaucissoneerd' werd. De VLOR geeft aan dat er nog heel wat informatie ontbreekt in het dossier Duaal Leren, en het zodoende onmogelijk is om een advies te formuleren over de volledige draagwijdte en consequenties van dit voorontwerp.  

Lees meer

Projectoproep begeleiding 50+

Actiris lanceerde zopas een projectoproep voor acties rond de begeleiding van werkzoekenden van 50 jaar of ouder die gericht zijn op het vinden of behouden van een duurzame plek op de arbeidsmarkt.  

Lees meer

Introductiecursus en kennismakingstoer

Op donderdag 19 mei 2016 organiseert Tracé Brussel een nieuwe introductiecursus en kennismakingstoer. De ideale manier voor (nieuwe) medewerkers om de Nederlandstalige sector van socio-professionele inschakelingsorganisaties in Brussel te leren kennen.

Lees meer

Nieuw startmoment BouwWijzer Groep Intro

Groep Intro kondigt een nieuw startmoment aan van haar BouwWijzer, de vroegere basisopleiding bouw. De infosessies vinden plaats op dinsdag 5 en 19 april 2016.

Lees meer

Gezocht: kandidaten voor screenings Horeca

JES vzw is voor haar HORECA-screenings 'keuken en zaal' en 'kamermeisje/ontbijtmedewerker' van april nog op zoek naar jongeren met ervaring in de horeca. 

Lees meer

UB³-bijscholingsmodule Basis poetstechnieken

In het kader van het UB³-opleidingsplan beroepsopleiding Brussel - een initiatief van Tracé Brussel i.s.m. VDAB - organiseert Groep INTRO Brussel een nieuwe module 'Basis poetstechnieken'. Tijdens deze opleiding leert de deelnemer onder andere de verschillende producten en materialen kennen, past hij of zij verschillende onderhoudstechnieken toe en leert hij of zij de werkplaats te organiseren. 

Lees meer

UB³-module: Veilig werken op hoogte

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de UB³-module 'Veilig werken op hoogte' die het Brussels Beroepsreferentiecentrum voor de Bouwsector (BRC) organiseert op maandag 04 april 2016. Je leert er onder meer om gepaste maatregelen te kunnen nemen om veilig op steigers te werken. 

Lees meer

UB³-bijscholing: Plakwerk

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de UB³-bijscholing Plakwerk die Casablanco organiseert op maandag 11 en dinsdag 12 april 2016 van 8 u. tot 16.30 u. De opleiding gaat door bij Casablanco in de Tweestationsstraat 150 in 1070 Anderlecht. Tijdens deze module leer je alles over het pleisterwerk, hoe een bindmiddel te mengen en kan je een analyse maken van de ondergrond. 

Lees meer

Jaarverslag RVA

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen publiceerde zopas haar jaarverslag 2015. Uit dit verslag blijkt dat de Brusselse werkloosheid daalde met 10,7%. Toch blijft de werkloosheidsgraad per werkloosheidsbureau in het Brussels hoofdstedelijk gewest bij de hoogste van België, 15% of meer. 

Lees meer