Tracé Brussel Nieuws

19/06/2015

Brussel kijkt richting 2025

Met achttien doelstellingen op 160 beleidswerven wil de Brusselse regering samen met de Vlaamse en Franstalige Gemeenschappen de economische paradox aanpakken. Deze doelstellingen zitten vervat in de Strategie 2025 die de Brusselse economie nieuw leven moet inblazen binnen een tienjarige toekomstvisie. De Brusselse regering, de regering van de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Vlaamse Gemeenschap, de colleges van de Gemeenschapspartners en de Brusselse sociale partners stelden deze week de toekomstvisie voor. 

Lees meer

Philippe Van Muylder nieuwe voorzitter van ESRBHG

De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de plenaire zitting werd Philippe Van Muylder (ABVV Brussel) aangeduid als opvolger voor Olivier Willocx (BECI). 

Lees meer

Brussel krijgt Beroepenpunt

De samenwerking tussen Actiris,VDAB en Bruxelles-Formation krijgt steeds meer vorm. Naast de co-habitation in de Astrotoren werken de Brusselse actoren nu ook samen aan een Beroepenpunt. Het Beroepenpunt is een concrete uitwerking van het gekruist beleid tewerkstelling, onderwijs, opleiding en het bedrijfsleven en moet de synergie tussen alle betrokken Brusselse actoren versterken. 

Lees meer

Voorontwerp van ordonnantie betreffende de stages voor werkzoekenden

Op 11 december 2014 nam de Brusselse Hoofdstedelijke Regering een ontwerpbesluit teneinde de toegangsvoorwaarden tot doorstromingsstages in ondernemingen te versoepelen en om een criterium inzake de woonplaats van de jongere toe te voegen opdat deze stages aan een groter aantal jongeren, en met name Brusselaars ten goede zouden komen. Dit resulteerde in een voorontwerp van ordonnantie betreffende de stages voor werkzoekenden. 

Lees meer

Leren en werken wordt ondergewaardeerd

In gesprek met Caroline Ven, gedelegeerd bestuurder van het ondernemersplatform VKW, stelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) openhartig: "Leren en werken wordt onderbenut en ondergewaardeerd".  De conceptnota "Duaal Leren", die ze samen met Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) opmaakte, wil daar verandering in brengen. Leren en Werken is een volwaardige leerweg en moet ook zo gepercipieerd worden. Er dient ingezet te worden op een duidelijke studieoriëntering van jongeren, die bijdraagt tot realistische verwachting van arbeidsmarktmogelijkheden.

Lees meer

Jongerengarantie in het Brussels gewest: Actiris zet jongeren aan het werk met een Individueel actieplan

Deze week stelde Actiris de verdere uitvoering van de Youth Guarantee in Brussel voor tijdens een een interzonale SPI-commissie, georganiseerd door Tracé Brussel en dit in de nieuwe gebouwen van Horeca Vorming Brussel.

Lees meer

Infosessies Intec Brussel

De arbeidsmarkt smeekt om goede ICT-profielen met een stevige basis. Bij Intec Brussel kan je terecht voor kwaliteitsvolle en intensieve ICT-specialisatieopleidingen, afgestemd op een duurzame tewerkstelling in de sector. We sommen even de komende infosessies voor u op.

Lees meer

Opleidingsbeurs leeft bij de partners

Echo's van de partners en standhouders over een succesvolle zevende editie van de opleidingsbeurs. Die van JES sprong het meest in het oog. Zij trokken op de beurs heel wat nieuwsgierigen met hun ludieke folderdisplay in de vorm van een ijscokar. Het heeft hen duidelijk geen windeieren gelegd. "They were up all day to get lucky" en scoorden zo maar liefst 78 telefoonnummers van geïnteresseerden. Nogmaals bedankt aan alle standhouders om ook van deze zevende editie weer een succes te maken. 

Lees meer

Samenlevingsdienst

Ben je tussen 18 en 25 jaar en wil je een verrijkende ervaring opdoen? Engageer je dan voor de samenlevingsdienst!

Lees meer

Leertijd

Een beroep leren op de werkvloer met de juiste begeleiding én je getuigschrift of diploma secundair onderwijs behalen. Dat kan met de Leertijd. 

Lees meer

Bijscholing Transport en Logistiek

Casablanco organiseert in samenwerking met JES een bijscholing transport en logistiek. U werkt bij één van de werkervaringspartners (ongeacht welk statuut) en hebt interesse in een kennismaking en bijscholing in onder meer mobiliteit, goederenbehandeling en theorie rijbewijs C? Dan is deze opleiding wellicht iets voor u. De opleiding bestaat uit acht modules van een halve dag. 

De bijscholing wordt afgerond met een bezoek aan de transport- en logistiekbeurs in Antwerpen. 

Lees meer

Vrouwen op de arbeidsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Actiris publiceerde zopas een rapport op haar website over de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het rapport toont onder andere aan dat hun positie op de arbeidsmarkt afhankelijk is van de gezinssituatie en vaak verband houdt met de aanwezigheid van kinderen. 

Lees meer

Witboek diversiteit voor ondernemingen

Op woensdag 17 juni stelde BECI (Brussels Enterprises Commerce & Industry) zijn Witboek diversiteit voor ondernemingen voor. Daarin wordt de discriminatieproblematiek aangekaart en onderzoekt men waar het schoentje wringt op macroniveau (maatschappij) en microniveau (individu). Tegelijk bespreekt BECI het belang van menselijke rijkdom en de onmiskenbare economische troeven die diversiteit biedt.

Lees meer