Week van de Bouw

Datum:
woensdag, 27 oktober, 2021 > vrijdag, 29 oktober, 2021
Wat is het?

Week van de Bouw

 

 

Op 27, 28 en 29 oktober 2021 organiseren de opleidings- en tewerkstellingspool in de bouwsector Construcity.brussels, Constructiv en hun partners opnieuw een Week van de Bouw in Paleis 1 van Brussels Expo op de Heizel.

De Week van duurzaam bouwen, dat is een evenement voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs van Brusselse scholen en hun leerkrachten. Tijdens deze drie dagen kunnen leerlingen de bouwberoepen met toekomst ontdekken aan de hand van ludieke praktijkactiviteiten. Deze worden in goede banen geleid door Brusselse bouwscholen en deskundigen uit de sector. Er zal bijzondere aandacht besteed worden aan circulaire economie en duurzaam bouwen.

Concreet zullen de bezoekers een kraan kunnen besturen, kunnen zagen, nagelen, metselen, schilderen of werken met recuperatiematerialen en zich kunnen wagen aan werken op hoogte. Werkzoekenden zullen begeleiding krijgen door diensten die hen kunnen helpen hun weg te vinden in het aanbod.

De nodige maatregelen worden voorzien om het evenement zo corona-proof mogelijk te maken.

Via dit formulier kunt u inschrijven of laten weten dat u interesse heeft voor dit evenement. Meer info leest u op https://www.construcity.brussels/nl/week-van-de-bouw-save-the-date/.