Webinar over alternerende opleidingen

Datum:
donderdag, 3 december, 2020
Wat is het?

Op donderdag 3 december 2020 (9u30 – 11u) organiseert het Departement Onderwijs en Vorming samen met het Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen een webinar over alternerende opleidingen.

Onderzoekers van KU Leuven (HIVA) onderzochten wat nodig is in het stelsel leren en werken om de gekwalificeerde uitstroom van jongeren te verhogen en de doorstroom naar de arbeidsmarkt te verbeteren. Daarnaast evalueerden de onderzoekers via een bevraging bij opleidingsverstrekkers, ondernemingen en leerlingen de vormelijke en praktische vereisten van de regelgeving over alternerende opleidingen, zoals de types overeenkomsten, het opleidingsplan, de rechten en plichten van de partijen, de leervergoeding en de erkenning van ondernemingen.

Tijdens het webinar stellen de onderzoekers beide studies voor en brainstormen we samen over de implicaties van de bevindingen voor de praktijk en het beleid. Tot slot geven beleidsmakers vanuit de perspectieven van Werk en Onderwijs aan welke lessen zij trekken voor het toekomstig beleid omtrent alternerende opleidingen.

Door wie?

Departement Onderwijs en Vorming en het Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen

Wanneer?

9u30-11u

Waar?

Online

Meer info?

Inschrijven kan via deze link. Het programma vindt u hier.