Netwerkdag Wegen naar de toekomst

Datum:
vrijdag, 22 februari, 2019
Wat is het?

Kom je regelmatig in aanraking met jongeren die aangeven te willen stoppen met school? Wil je graag vertrouwd raken met de verschillende wegen die leiden naar een diploma? Wil je meer weten over initiatieven die jongeren ondersteunen in hun zoektocht naar een educatief programma, een opleiding, vorming of werk? Het netwerk Samen tegen schooluitval Brussel organiseert dan het info- en netwerkevenement 'Wegen naar de toekomst', waar je je kan informeren rond en verdiepen in al deze initiatieven. Tal van partners zullen aanwezig zijn om je wegwijs te maken in hun werking.

Programma

9u00-09u30: Onthaal en koffie

9u30-10u20:  Inleiding - Eva Trogh, coördinator ‘Netwerk Samen tegen schooluitval Brussel’

  • Initiatieven tot bruggen bouwen tussen onderwijs en het bestaande aanbod voor   (vroegtijdig) schoolverlaters: opbouw en realisaties
  • Voorstelling nieuwe folder ‘Wegen naar de toekomst’
  • Beknopte toelichting van het bestaande Brusselse aanbod voor (vroegtijdig) schoolverlaters en de partners

10u30-13u00: Netwerkevent

  • Het netwerkevent is opgebouwd als een netwerkbeurs (z.o.z. voor deelnemende partners), dat gecombineerd kan worden met de deelname aan interessante thematafels. Je stelt op basis van eigen interesse ter plaatse je voormiddag samen.
Door wie?

Het netwerk Samen tegen schooluitval Brussel 

Voor wie?

Voor leerkrachten, directies, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers, jeugdwerkers, hulpverleners, loopbaancoaches… Iedereen welkom!

Waar?

Sport- en cultureel centrum Tour à Plomb, Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel

Meer info?

Inschrijven tot en met 15 februari via deze link.