Introductiecursus en kennismakingstoer

Datum:
donderdag, 28 november, 2019
Wat is het?

Op donderdag 28 november 2019 organiseert Tracé Brussel vzw opnieuw een introductiecursus en kennismakingstoer. Een ideale manier voor (nieuwe) medewerkers om het Nederlandstalige netwerk van socio-professionele inschakelingsorganisaties in Brussel te leren kennen!

Introductiecursus

  • Onthaal vanaf 9 uur. De cursus begint stipt om 9.15 uur en duurt tot 12.00 uur. Adres: Jobhuis Anderlecht, Birminghamstraat 225, 1070 Anderlecht.
  • De introductiecursus geeft een inleiding over het Brusselse landschap van opleiding, werkervaring en tewerkstelling. Je krijgt eerst uitleg over de arbeidsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de uitdagingen eigen aan de regio, de verschillende betrokken overheden en hun bevoegdheden. In het tweede deel gaan we in op het brede aanbod aan Nederlandstalige Brusselse organisaties die Brusselse werkzoekenden verder helpen via opleiding, begeleiding en werkervaring.
  • De lunch is inbegrepen in de deelnameprijs. De middagpauze loopt van 12u15 tot 13u00. De lunchpauze nemen we in het maatschappelijk restaurant van Recyclart, Manchesterstraat 13, 1080 Molenbeek.

Kennismakingstoer

In de namiddag, vanaf 13u00 tot uiterlijk 16u30, bezoeken we enkele socioprofessionele inschakelingsinitiatieven. Dé gelegenheid om ze van dichtbij aan het werk te zien in hun opleidings- of begeleidingspraktijk en om te netwerken met deelnemers van andere organisaties.

We bezoeken volgende organisaties :

  • Recyclart vzw, Manchesterstraat 13-15, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
  • Maks vzw, Georges Moreaustraat 110, 1070 Anderlecht
  • JES vzw, Werkhuizenstraat 3, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Door wie?

Tracé Brussel vzw

Meer info?

Het volledig programma volgt spoedig. Interesse? Schrijf je dan in via dit formulier (verplicht). 

Meer informatie? Contacteer Arafa Chanfouh op het nummer 02/526 20 80 of via arafa.chanfouh@tracebrussel.be