Gewestelijk beleid in Brussel, maar welk beleid inzake gelijkheid V/M?

Datum:
woensdag, 11 december, 2019
Wat is het?

De wetgeving inzake gender-mainstreaming, die in het Brussels Gewest van kracht is, betekent voor de nieuwe regering een engagement dat moet zorgen voor meer gendergelijkheid. In deze context organiseert de Brusselse Raad voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen op 11 december 2019 een ontmoetingsevent met als titel "Gewestelijk beleid in Brussel, maar welk beleid inzake gelijkheid V/M?”.

De raad heeft Mevrouw Nawal Ben Hamou, Staatssecretaris voor Gelijke kansen, uitgenodigd alsook de Ministers en staatssecretarissen van het Brusselse Gewest. De Heren en Dames Rudi Vervoort, Elke Van den Brandt, Bernard Clerfayt, Barbara Trachte, Sven Gatz, Pascal Smet, Alain Maron, of hun vertegenwoordiger komen hun beleid met betrekking tot gelijke kansen in het kader van hun bevoegdheden voorstellen, waarbij de focus ligt op gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

Als gastspreker zal Caroline Jourbert ons het fenomeen van de internet Incels (involontary celibates) groepen toelichten. Sommige van deze groepen zetten openlijk aan tot feminicide... En als afsluiter luisteren we naar enthousiasmerende “slam poetry”, Hind Eljadid en Lisette Ma Neza.

Safia Kessas en Filip De Rycke zullen dit ontmoetingsevent modereren.

 

  • 8u15 - 9u: Welkom - Ontbijt
  • 9u - 12u30: Plenaire vergadering
  • 12u30-14u: Walking lunch
Wanneer?

8u15 tot 14u

Waar?

In de mooie kader van het “Maison de la Bellone”, Vlaamsesteenweg, 46 - 1000 Brussel (Metrostation Sint-Katelijne)

Meer info?

Inschrijven kan via deze link