Algemene infosessie diplomagelijkschakeling (FR)

Datum:
donderdag, 28 mei, 2020
Wat is het?

Algemene infosessie diplomagelijkschakeling

Het doel van de algemene infosessies is tweeledig. Ze zijn erop gericht om consulenten nuttige informatie te verstrekken, zodat zij:

  • Werkzoekenden kunnen helpen bij een aanvraag voor diplomagelijkschakeling bij zowel de Vlaamse Gemeenschap (NARIC-Vlaanderen) als de Fédération Wallonie-Bruxelles (FWB). Elementen die worden besproken zijn o.a. de voorwaarden voor de indiening, vaak voorkomende problemen en de gegevens van gespecialiseerde diensten die kunnen helpen om een dossier voor een gelijkstellingsaanvraag in te dienen.
  • Zelf de beslissingen van NARIC en de FWB kunnen interpreteren.

Verdiepingsworkshop diplomagelijkschakeling

Er worden ook verdiepende workshops (in het Frans) aangeboden. Tijdens deze workshops zijn er praktische oefeningen over de samenstelling en het indienenvan een  dossier bij het NARIC en de FWB. Om hieraan deel te nemen is het noodzakelijk om een basiskennis over diplomagelijkschakeling te hebben, die kan worden opgedaan tijdens één van de algemene infosessies.

Opfris infosessies

De opfris infosessies zijn er voor mensen die al eens een algemene infosessie hebben bijgewoond, maar hun kennis nog eens willen updaten met de laatste nieuwtjes en wijzigingen. Alleen in het Frans.

Infosessie alternatieven voor diplomagelijkschakeling

Naast diplomagelijkschakeling bestaan er nog andere mogelijkheden om eerder verworven kwalificaties/competenties te laten erkennen. Dit is met name interessant voor mensen die niet over een diploma beschikken of een buitenlands studiebewijs hebben en geen gelijkschakeling konden verkrijgen. Bij elk van de alternatieven horen bepaalde voorwaarden, procedures en specifieke aanspreekpunten.

Het doel van deze vorming is om de consulent te voorzien van betere instrumenten voor het bepalen van een alternatief traject voor diplomagelijkschakeling.

Door wie?

Actiris, Bon en Ciré

Wanneer?

14u-16u30

Waar?

Online via Zoom videoconferentie

Meer info?

Je kan je inschrijven door een e-mail te sturen naar Saïd Chtiouen : schtiouen@actiris.be met vermelding van de volgende informatie:

  • de datum van de infosessie of workshop waaraan je wilt deelnemen
  • jouw naam, voornaam, functie, organisatie
  • jouw e-mailadres en een telefoonnummer waarop we jou kunnen contacteren

Opgelet: max. 20 personen per sessie