Beleidsnieuws

Vlaams arbeidsmarktbeleid rond buitenlandse werknemers

VR

De Vlaamse regering heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de wetgeving rond de tewerkstelling van buitenlandse werknemers met als doel buitenlands talent op een eenvoudige wijze aan te trekken in functie van de structurele tekorten op de arbeidsmarkt, en het economische migratiebeleid aan te scherpen om misbruik en oneigenlijke economische migratie terug te dringen.

De nieuwe bepalingen in het besluit van de Vlaamse regering (BVR) van 08-03-2024 tot wijziging van het BVR van 07-12-2018 treden in werking op 1 mei 2024. Het besluit voorziet ook aanpassingen in de voorwaarden voor toegang en verblijf van onderdanen van derde landen met het oog op een hooggekwalificeerde baan, en de voorwaarden voor toegang en verblijf van onderdanen van derde landen met het oog op tewerkstelling als seizoenarbeider.

De meest ingrijpende wijziging is de afschaffing van het principe dat je als werkgever voor eender welke tewerkstelling die niet onder een specifieke categorie valt, een aanvraag met arbeidsmarktonderzoek kan indienen. De zogenaamde categorie ‘overige’ bij een aanvraag van een gecombineerde vergunning wordt beperkt tot de knelpuntberoepenlijst van de VDAB.

Op deze webpagina van de dienst Vreemdelingenrecht en Internationaal Familierecht van het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) worden de belangrijkste en opvallendste wijzigingen overlopen. Kleinere en meer technische wijzigingen worden er niet besproken, maar waar nodig verwerkt op hun webpagina’s over tewerkstelling. 

Hier lees je het volledige Besluit van de Vlaamse Regering van 8 maart 2024.