Nieuws uit de sector

Geblinddoekt solliciteren

VDAB

VDAB en Accentjobs organiseerden een job event in Vilvoorde op 24 april met een methodiek die discriminatie moet terugdringen en een neutrale aanpak bewerkstelligen. Werkzoekenden en werkgevers van verkoopbedrijven begaven zich in een interview, zonder vooroordelen en zonder CV, met een blinddoek.

De Accent-talentcoaches en VDAB-bemiddelaars hanteerden de door werkgevers gestelde criteria, maar met een twist, namelijk hoe zij kandidaten aan werkgevers voorstellen. Tijdens de eerste vijf minuten van het interview droegen zowel kandidaat als werkgever een blinddoek, daarna ging het gesprek voort zonder. Zo konden kandidaten worden beoordeeld op motivatie en attitude. Een vruchtbaar contact leidt tot een jobaanbieding.

VDAB zegt hierover: “De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat bedrijven creatiever worden in hun sollicitatieprocedures. VDAB moedigt dit aan en wil met het job event de werkgelegenheidskansen voor werkzoekenden vergroten, terwijl we tegelijkertijd werkgevers helpen in hun zoektocht naar geschikt personeel. Dit geldt ook voor werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, zoals degenen die al een tijdje eruit zijn, maar graag stappen willen zetten terug naar de arbeidsmarkt.

Het volledige artikel is te vinden op de website van VDAB.