Nieuws uit de sector

Erkenningskader Taalcheque "Matching"

Actiris lanceert een erkenningskader in het kader van de ‘Taalcheques Matching’. Deze hebben tot doel de talenkennis van de Brusselse werkzoekenden te versterken opdat zij hun tewerkstellingskansen in een sterk meertalige arbeidsmarkt kunnen vergroten. 

Deze taalopleidingen vinden plaats in de eerste weken na de aanwerving van de begunstigden.
 
Met dit erkenningskader wil Actiris externe partners selecteren die taalopleidingen Nederlands, Frans en/of Engels verstrekken aan Brusselse werkzoekenden, die volgens Actiris nood hebben aan een taalopleiding. In het bijzonder zal Actiris een selectie maken van partners die volgende doelstellingen realiseren:

  • Het aanbieden van individuele taalopleidingen van maximaal 40 opleidingsuren;
  • De inhoud wordt afgestemd op het taalniveau en de werkcontext van de werkzoekende;
  • De opleiding zelf kan zowel bij de partner zelf als bij de werkgever van de begunstigde plaatsvinden.

De exacte bepalingen kan u nalezen in het lastenboek. Het erkenningskader zal lopen van 1 september 2016 tot en met 31 december 2019.

Interesse?  

Voor de indiening van dossiers dient verplicht het model van kandidaatsdossier worden gebruikt.
 
Opgelet! Het kandidaatsdossier moet uiterlijk op 8 augustus 2016 worden ingediend volgens de onderstaande bepaling. Zo niet, is het onontvankelijk. 
 
Het kandidaatsdossier moet via aangetekende zending met ontvangstbevestiging worden verstuurd evenals per e-mail naar Actiris en dit naar het volgende adres: 
Actiris – Departement Partenariaat en Netwerk
Dienst Partnershipprojecten en Kwaliteit
Anspachlaan 65
1000  Brussel
partnershipsoproepen@actiris.be 

Meer weten? 

Een informatiesessie over het erkenningskader zal doorgaan op 1 juli 2016 om 14u. Inschrijving is verplicht. Dit in de lokalen van Actiris, bereikbaar via de Kiekenmarktstraat 7, 1000 Brussel.
 
Voor meer informatie of inschrijving, neem contact op met de projectbeheerders: Kristof Devuyst en Jean-François Mottint. (Stuur steeds een mail naar beide personen).