Vooraan

Beroepenpanorama voor werkzoekenden

Actiris

Actiris lanceert het Beroepenpanorama, een interessante nieuwe website voor werkzoekenden.

‘Beroepenpanorama’ is de opvolger van de site IAM-B (Informatie over de Arbeidsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en functioneert als een zoekmachine die meer dan 600 beroepen en 30 sectoren herbergt, met duidelijke uitleg over de vereisten in de verschillende beroepen en vacatures waar werkzoekenden gebruik van kunnen maken.

Een basis-zoekfunctie laat toe per Beroep of per Sector op zoek te gaan. Hierna biedt het geavanceerd zoeken de mogelijkheid sleutelwoorden te gebruiken, of via een beroepsgroep of kwalificatieniveau te selecteren.

Job-kandidaten kunnen via de zoekmachine focussen op ‘Jobs die rekruteren’ (knelpuntberoepen). Deze beroepen rekruteren meer dan andere omdat er weinig kandidaten voor zijn of een te gering aantal gekwalificeerde kandidaten, omdat de beroepen in kwestie onvoldoende bekend zijn onder het publiek, of om andere redenen.

Kandidaten worden ook aangemoedigd om opleiding te volgen of hun vaardigheden te laten erkennen, met bevorderende maatregelen die dit kunnen stimuleren.

Geïnteresseerden kunnen terecht op de website van Actiris voor de aankondiging en de zoekmachine Beroepenpanorama zelf, waar alle informatie verzameld is.